Fråga:
Hur blinkar jag en ZIP-fil med Odin?
Wolfgang Stengel
2012-11-18 04:41:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan inte starta upp min Galaxy Tab 8.9 / P7300 längre, men Odin upptäcker fortfarande en USB-anslutning. Så jag försöker blinka en ny ROM på den med Odin. Men allt jag kan hitta på webben är ZIP-arkiv som innehåller boot.img, META-INF etc, medan Odin uppenbarligen behöver .tar- eller .tar.md5-filer.

Kan jag konvertera den ena till den andra, eller är min idé helt fel?

Två svar:
Matthew Read
2012-11-18 05:31:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

.zip -filer är i allmänhet flashbara från återställning, Odins .tar är verkligen ett helt annat format. Om du blinkar en kärna kan du konvertera dem relativt enkelt (trodde att jag inte kommer in i det här) men det fungerar inte för en hel ROM. Du måste hitta ett Odin-paket. XDA är din bästa insats, men se även: Var kan jag hitta lager eller anpassade ROM-skivor för min Android-enhet?

(till OP) Om du vill ha en anpassad Rom som kör Jelly bean kan du titta här: [CWM recovery] (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312218), Cyanogenmod 10 Jelly Bean nattliga byggnader är [här] (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1777398)
Om du inte vill gå in på det här, kanske en kort länk kan vara till hjälp för många människor. Se vilken ranking denna sida har i sökmotorerna. Jag antar att ett verktyg som 7zip är väl kapabelt att packa upp och göra en tjära på det. Tyvärr har jag ingen aning om hur md5-summan kan beräknas och förpackas med 7zip.
user77735
2014-10-26 11:53:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den som läser detta som också är sent för diskussionen: Om du hittade Zippad Rom i fråga på XDA var det förmodligen ursprungligen en tarfil som någon döpte om till zip för att kunna använda en filhemsida med en begränsning mot tarfiler . (Eftersom detta enkla namn bara fungerade för mig.)

Du bör definitivt verifiera filtypen och strukturen om du tycker att den har fel namn. Om jag antar att det annars är ett bra sätt att tegla din telefon.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...