Fråga:
Finns det något som kalibrering av pekskärm
That Brazilian Guy
2013-07-10 05:28:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har köpt en generisk pekskärmsersättning ( inte själva skärmen där pixlar ritas, utan snarare pekssensor där beröringar fångas) för min Defy / MB525, och bytte ut det själv.

Det fungerar inte, det verkar registrera många slumpmässiga beröringar på några sekunder (medan laddaren är frånkopplad och inga skärmskyddsfilmer finns). Jag vet att jag antagligen antingen gjorde något fel eller fick en pekskärm som inte fungerar, men kanske saknar jag något?

Behöver jag göra en kalibrering? Om så är fallet, hur kan jag gå vidare? Min telefon ber om en låskod och jag kan inte ange den som den är.

Beror på drivrutinen för pekssensorn som används tillsammans med den använda pekskärmen. Vanligtvis lagras en liten platt fil som beskriver kalibreringen i `/ system / etc`, allt beror verkligen på det. :)
Fem svar:
Izzy
2013-07-10 16:35:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som du bad om ett kalibreringsverktyg: Playstore verkar ha några lämpliga kandidater, t.ex. Kalibrering av beröringskänslighet. Men även om det här kan vara till hjälp, ser behörigheterna ganska misstänkt ut: Appens enda jobb är skärmkalibrering, men det begär behörigheter som att komma åt dina kontakter, ringa telefonnummer, läsa och skicka SMS / MMS och mer - enligt en skärmdump på appsidan på Google Play. Fyndigt säger fliken behörigheter annorlunda: Inga behörigheter krävs ... Så jag skulle prova och avbryta installationen om dessa behörigheter verkligen dyker upp.

Vad menar du med "om dessa behörigheter verkligen dyker upp"? Om jag installerar en app från Play beviljar jag behörigheterna för att installera den, och därför kommer inte appen uttryckligen att begära behörigheterna * eftersom den redan har den * ... eller hur?
Vid installationen kommer du att få en lista över behörigheter som appen begär. Om det står där "den här appen kräver inga behörigheter" är allt väldigt bra. Om det listas begärda behörigheter, kontrollera dem noggrant för de jag har nämnt ovan, eftersom de inte är relaterade till syftet. Om du är osäker, kontrollera kommentarer, be utvecklaren att förklara. Jag känner varken app eller dev, så jag kan inte säga "fortsätt" samtidigt som jag har ett gott samvete :)
Tirath
2013-07-10 12:29:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är inte ett fel på skärmen, men när du kopplade bort skärmen blev telefonens standardvärden / drivrutiner trasslade och kan inte hitta den nya eller den gamla skärmdrivrutinen du ansluter.

besök XDA forumtråd du kan få mer information om det.

BTW händer det när du ansluter laddaren?

Sinoop Joy
2013-07-10 15:41:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har du några skärmskydd på den nya skärmen? Eftersom billiga skärmskydd också kan orsaka detta. Jag hade samma problem i min Nexus 7 efter att ha använt det nya skärmskyddet.

Även andra möjligheter är som user2541963 nämnts, om du har en laddare som överladdar telefonen medan telefonen laddas inte svarar.

Vad är ett skärmskydd? De filmerna som skyddar mot damm, fett etc.? Jag har ingen. Och problemet händer när det inte finns någon laddare.
Sandy Man
2014-12-08 13:34:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du har pekskärmens gester i tillgänglighetsdelen i dina inställningar kan du ha det här problemet. Inaktivera pekskärmsgester, och jag tycker att det borde fungera bra. Aktivera dem när du inte behöver dem.

P.S .: Jag hade samma problem när jag spelade med Piano Tiles.

Tack,

S Sandeep

En touch av skärmkalibratorer bör fungera mycket bra (t.ex.: SGS pekskärmsförstärkare.)
RobJ
2015-03-26 02:39:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade en gång liknande ljudbeteende när jag bytte ut skärmen på min HTC-telefon. Det visade sig att jag hade skadat den mycket känsliga bandkabeln som kopplade pekskärmen till moderkortet.

Och hur visste du att du hade skadat bandkabeln?
@jackbravo: Genom att ersätta det och åtgärda problemet.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...