Fråga:
Vad exakt är framework-res.apk
Sean
2012-08-17 09:27:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Såvitt jag förstår det är det en stor systemfil som tydligen styr en stor del av telefonen. Jag är intresserad eftersom jag ville göra lite tema och hittills hade jag redigerat SystemUI.apk, men om jag någonsin stötte på några problem (och att vara en nybörjare som säkert skulle hända) verkade ingenting hända annat än det faktum att jag förlorade mitt meddelandefält.

Problemet är att jag har hört talas om vissa människor som rörde ram-res.apk och de slutade inte ens kunna starta sin telefon. Jag bestämde mig innan jag slarvigt kikade omkring med något som potentiellt kan mjuka min telefon, jag skulle vilja lära mig lite mer om det.

Så vad är egentligen framework-res.apk? Vad används det till? Vad styr den? Var ser vi visuellt dess användning? Vad kan eventuellt hända med min telefon om något går fel med ram-upplösning? Något annat jag borde veta innan jag pekar näsan där den inte borde vara?

Tre svar:
SamSPICA
2012-08-17 10:28:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Framework-res.apk innehåller i princip elementen i det grafiska användargränssnittet för telefonen. Den här filen finns på /system/framework/framework-res.apk .

Att pricka i den här filen innebär att du ändrar enhetens fullständiga utseende. Eftersom det är huvudelementet på din skärm, kan du byta ut det direkt genom att trycka genom ADB till soft-brick. Därför bör denna apk noggrant modifieras och ersättas med telefonens återställningsmodul.

Kontrollera den här länken för mer information om samma: Ändra framework-res.apk (Theming the UI)

Narayanan
2012-08-17 12:42:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Från min kodningserfarenhet kan jag säga följande som min förståelse:

Om du känner till terminologier för applikationsutveckling är detta framework-res.apk bara ett resursbibliotek. Fortsatt med detta antagande är andra moduler, bibliotek beroende av den här filen för att få bilder, ljud etc. Till exempel är boot-animationsljudet inbäddat i den här filen. Varje resurs kommer i allmänhet att ges en identifierare med de andra modulerna och de antar bara eller tar det för givet att sådan resurs kommer att finnas tillgänglig i den här filen.

I allmänhet kommer det att finnas en manifestfil som kommer att indexera alla resurser (bilder, ljud etc) mot dess identifierare. Kodsegmenten som kartlägger resurserna mot dess identifierare och som hämtar den begärda resursen kommer att kompileras mot en plattform / version / bibliotek och därmed justera och kompilera om de inte görs noggrant gör ramverket-res.apk oförenligt med dess förbrukande moduler. Beroende på hur saker implementeras skulle du komma undan med ett fel, men utvecklare kan inte förvänta sig att verifiera allt och de måste ta vissa saker för givet (som närvaron av en resurs eftersom det är de som planterade den). Därför fryser konsumtionsmodulen vanligtvis och därför verkar hela telefonen vara frusen eftersom systemmoduler också beror på denna apk.

andromade7
2018-11-30 06:37:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du vill ändra AndroidManifest.xml-filen för framework-res.apk tror jag att du måste underteckna alla systemapps med din egen nyckel för att undvika bootloop. Om du vill ändra andra saker i framework-res.apk: "än att dra meta-inf-mappen och androidmanifest.xml från original-apk till modded apk med 7zip eller winrar"

I framework-res.apk du kan ändra några tänker som skyddsnivå etc. det är intressant: https://www.reddit.com/r/LineageOS/comments/9z728h/how_to_change_frameworkresapk_without_bootloop/

Mina fel när jag signera alla systemappar med min nyckel: Kan inte underteckna Android-systemappen utan att appen kraschar (med LineageOS)

Kan inte underteckna Android-systemappen utan att app kraschar (med LineageOS)

Han har liknande problem och han skapade en update.zip: https://stackoverflow.com/questions/9475576/resigning-system-img- på en enhetDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...