Fråga:
Tappade bort min krypterade mobiltelefon
Nuno Silva
2018-12-18 20:21:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så ,

Igår tappade jag min Samsung A6 +. Killen / flickan som valde måste redan ha stängt av den.

Den är krypterad och den hade ett låsmönster varje gång jag behövde använda den.

  • Om killen gör en fabriksåterställning (den som slog på telefonen), kommer han att kunna göra det och använda den som en helt ny?

  • Dokumenten jag hade på SD-kortet är molnsäkra, så inga bekymmer om att förlora det Men vet du om krypteringen också går till SD-kortnivån? göra något användbart för att ha en mindre chans att hämta det om det en dag återansluts till nätverket, så tror du att jag borde göra det på något sätt?

    Tack alla!

Var den externa SD-enheten i telefonen bärbar eller antagen lagring?
Inte säker på att jag förstod helt, men det är dessa micro SD-kort ... Inget seriöst, så att säga.
Nej, vad jag menade var att när du sätter in SD-kortet frågar enheten dig om du vill att SD ska vara "bärbar" eller "antagbar".Det gör skillnad eller använde du ett tredjepartsverktyg för att kryptera?
Då vet jag inte det svaret, tbh ...: /
I så fall - han kan inte använda din telefon eftersom den är skärmlåst, låt oss säga att han gissar rätt och gör fabriksåterställning, han kommer inte att kunna använda den på grund av "Factory Reset Protection".Att kringgå det är inte lätt, så med telefonen kan de sälja det för reservdelar.Om ditt kort användes som lagringsutrymme som kan antas kan de inte komma åt dina data på SD-kort
Ett svar:
John Masamune
2018-12-20 23:29:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TBH är svaret "Ja" han kan använda det efter fabriksåterställning.

Som vi vet att det behövs för en Android-enhet att logga in igen från samma konto som det var tidigare inloggat innan du gör en fabriksåterställning eller kallar det som ägarens konto, men man kan fortfarande använda ett annat konto för att logga in och ställa in en ny Android efter att ha återställt enheten.

Men Google tillhandahåller alltid korrigeringar för dessa sårbarheter men det räcker inte med nu. Det finns olika guider för att kringgå FRP.

Kommer till dina data på SD-kort. Om den är krypterad behöver du inte oroa dig för data.

Det kan hjälpa dig, läs mer här om 'Adoptable storage' och 'Portable storage'.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...