Fråga:
Android-telefon känns inte igen i Ubuntu
user3922
2011-03-29 20:19:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en Android-telefon (en Motorola Milestone) och försöker ansluta den till min Ubuntu Maverick (10.10). Problemet är att jag inte ens kan ladda det med USB, så det finns inget meddelande i telefonen eller på datorn att en enhet har anslutits.

Jag har också en bärbar dator som kör Ubuntu Maverick också och där Jag kan komma åt telefonen via USB.

Jag skapade redan 51-android.rules-filen med motsvarande inställningar, men den fungerade inte. Och jag antar att denna reglerfil inte spelar någon roll i det här fallet, för min bärbara dator har inte den här filen.

Andra USB-enheter som externa hårddiskar kan användas som vanligt, själva USB-kabeln kan ' t vara problemet, för jag kan använda det på min bärbara dator och det fungerar.

Jag vet verkligen inte vad problemet kan vara.

Det är inte heller listat i lsusb på min dator.

Har någon liknande problem?

Tack på förhand för all hjälp!

Är du säker på att andra USB-drivna enheter fungerar? Har du provat en annan USB-port?
Jag försökte alla andra USB-portar. Jag kopplade till och med från min externa hårddisk (som jag lyssnade på musik från) och kopplade in min telefon. Men ingen reaktion alls :(
@Robert Det är ganska bisarrt. Jag antar att uteffekten från porten är låg, även om jag skulle tro att hårddisken inte skulle fungera heller. Jag tror inte att vi kommer att kunna hjälpa dig (även om jag skulle vilja bli fel). Om du råkar ha en större strömförsörjning, försök det: P. @Al Han tog upp det i frågan.
ja min externa hårddisk har sin egen strömförsörjning, så det är möjligt att det är en strömproblem. Jag ska prova en hårddisk utan extern strömförsörjning och rapportera tillbaka. Tack för ledtråden!
OK, jag skickar den kommentaren som ett svar så får vi se hur det går.
@Robert.M Det kan vara värt att fråga på AskUbuntu för hjälp med att felsöka en USB-port.
Fyra svar:
Matthew Read
2011-04-01 20:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag antar att uteffekten från porten är låg, även om jag skulle tro att hårddisken inte skulle fungera heller. Du kan försöka ansluta telefonen till en USB-hub med strömförsörjning och ansluta hubben till datorn. Eller om du har ett skrivbord kan det vara ett strömförsörjningsproblem, i vilket fall du kan prova ett med högre watt.

David Snabel-Caunt
2011-04-04 05:07:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt min erfarenhet krävs att udev-reglerna endast krävs för snabbstart och detta borde inte relateras till laddning.

För att vara mer exakt: De är också relevanta för ADB (USB-felsökning). Men du har 100% rätt: De är inte relevanta för laddning.
user47601
2013-12-05 12:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oändliga timmar spenderades på att ansluta min Motorola Razr till min dator. Detta fungerade äntligen:

Gå till Google Playstore på telefonen. Ladda ner Motorola PIM (alla versaler). Om du har ett utökat batterifodral / laddare i telefonen tar du bort telefonen och sätter in USB-kabeln i porten på telefonens ovansida.

Eller

Ladda ner “AirDroid” och anslut trådlöst.

Hoppas det hjälper någon!

Miakoda Combies
2015-04-15 17:20:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inte en fix, utan en lösning. Min surfplatta visas inte på min bärbara Ubuntu-dator om jag använder USB 3. Det fungerar om jag antingen använder en USB 2-port eller en USB 2.0-mikrokabel, vilket tvingar surfplattan att använda USB 2.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 2.0-licensen som det distribueras under.
Loading...