Fråga:
Termisk kvittoskrivare för Android
Adam Matan
2012-09-20 20:06:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Jag tänker på ett köhanteringssystem byggt med Android-surfplattor. Jag tänkte att det billigaste sättet att ge varje kund ett nummer är en termisk kvittoskrivare. Jag letar efter vilken lösning som helst:

  • Kan skriva ut text och grundläggande grafik (t.ex. QR-koder)
  • Kan ansluta till min Android direkt via BT eller USB, utan moln utskrift eller internetanslutning
  • Är i allmänhet pålitlig och kan hantera några hundra utskrifter varje dag

Är termotryck en bra idé? Finns det några termiska skrivare som spelar bra med Android?

"Vilken skrivare ska jag få?" verkar inte riktigt passa bra för den här webbplatsen. Generellt fungerar shoppingrekommendationer inte bra på Stack Exchange-webbplatser (se [Q&A is Hard, Let's Go Shopping!] (Http://blog.stackoverflow.com/2010/11/qa-is-hard-lets-go -shopping /) för en förklaring varför).
@eldarerathis Tack för din kommentar, jag har uppdaterat min fråga i enlighet med detta. Jag letar inte bara efter en specifik modellrekommendation, utan ett svar om Android-termisk skrivaranslutningsproblem.
Det finns ingen utskriftsanläggning inbäddad i Android-stacken. Men med det sagt, så kontrolleras många av den typen av kvittoskrivare av Epson Esc-koder, det vore bäst att ha den ansluten till en dator och göra en klientserverarkitektur ur den.
Om du inte hittar en skrivare som ansluter lokalt kanske du vill titta på appen [Little Printer] (http://bergcloud.com/littleprinter/). * 8 ')
Vad hittade du? Hittade du en lösning?
Projektet är faktiskt fruset för tillfället. Jag kommer att uppdatera när utvecklingen fortsätter.
Tre svar:
Michael Kohne
2012-09-21 00:27:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det du letar efter kallas vanligtvis en "kvittoskrivare". En snabb Google för "Bluetooth-kvittoskrivare" visar upp ett antal modeller från olika tillverkare (en hel del av dem är faktiskt batteridrivna och bärbara - som du ser på biluthyrningsplatser).

Det stora problemet här är att Android inte har något koncept för lokal utskrift, så jag tror att du kommer att behöva implementera det själv.

Android har Bluetooth-kommunikations-API: er ( docs), och jag skulle bli förvånad om skrivartillverkarna inte har hört allt detta tidigare och har åtminstone ledtrådar för hur man ska gå vidare (trots allt gillar de att sälja skrivare!). Om du köper ett stort antal skrivare, slår jag vad om att de gärna hjälper dig att prata med sina enheter.

Om det är för dyrt för dig (och skrivarna ser lite dyra ut), kan du prova USB. Återigen kan du hitta USB-kvittoskrivare, som du igen måste lära dig att prata med. Android har en uppsättning USB-API: er ( docs). På plussidan visade min snabba Google för 'USB-kvittoskrivare' några val på under 75 dollar direkt, så det här kan vara ett bra tillvägagångssätt om du är priskänslig. Jag skulle också vara villig att satsa på att åtminstone några av USB-skrivarna faktiskt är seriella enheter med något som ett FTDI-chip bultat upp till dem. Det betyder att det förmodligen inte är särskilt svårt att prata med dem.

Alternativt, om du hittar en billig kvittoskrivare som är seriell eller något, kan du titta på IOIO -tavlorna och programvarustacken som ett sätt att gränssnitt din Android-surfplatta till någon funky skrivare. Dessa är kort som följer relevanta Android API: er + programvara som gör dem lätta att prata med. Brädorna finns kommersiellt tillgängliga, och scheman finns tillgängliga om du vill bygga dina egna, och de är utformade för att göra gränssnittet mellan hårdvara lätt.

Problemet med en USB-skrivare är att de flesta Android-enheter inte stöder USB-värdläge.
@AlEverett - enligt dokumenten på [USB Host] (http://developer.android.com/guide/topics/connectivity/usb/host.html) stöds den i Android 3.1 och uppåt (så ur ett mjukvaruperspektiv, nästan varje tablett). Nu betyder det inte att all hårdvara stöder det, men eftersom OP verkar vara i de tidiga stadierna av projektet, skulle det vara enkelt att välja surfplattor som har USB-stöd, antingen med USB-kontakter i full storlek eller USB-på -adaptrar.
Jag googlade också lite och noterade att vissa människor till och med har kunnat använda standard seriella adaptrar med ett seriellt terminalprogram - ingen rooting krävs! Det kan vara mycket användbart, för jag skulle satsa på att inte få USB-kvittoskrivare faktiskt har något som FTDI seriella USB-chips inbäddade i, snarare än något annat.
Kan du inkludera källan i förhållande till standard seriella adaptrar? Jag vet att vissa kärnor har den inbyggda för felsökning via JTAG och seriell / usb-chip för att möjliggöra läsning av kärnloggar vid start. Men från vad jag kan samla har Android ingen aning om serie!
@t0mm13b - [Denna SO-fråga] (http://stackoverflow.com/questions/6928306/android-usb-host-to-serial-connection) går lite in i den.
@MichaelKohne som är beroende av om kärnan verkligen har den på plats ... inte alla av dem, anpassade kärnor sannolikt ...
Naresh Sharma
2014-01-03 17:58:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns ett antal termiska skrivare tillgängliga på marknaden med sin egen SDK. Här är svaret på dina frågor:

Kan skriva ut text och grundläggande grafik (t.ex. QR-koder)

Ja, vi kan skriva ut grundgrafik från termiska skrivare. Du kan kontrollera EPSON, Casio eller någon annan kinesisk skrivare som finns på marknaden.

Kan ansluta till min Android direkt via BT eller USB, utan molntryck eller internetanslutning

Ja, du kan ansluta till skrivaren via Bluetooth, WiFi eller USB. En sak till är att du kan installera dina skrivardrivrutiner på servern och skicka utskriftsförfrågan direkt till servern. Med den här funktionen kan du skriva ut någonstans utan problem eller långsam anslutning som vi står inför i BT och WiFi.

Är i allmänhet pålitlig och kan hantera några hundra utskrifter varje dag

Ja, termiska skrivare är pålitliga och fungerar mycket bra. Du kan skriva ut valfritt antal utskrifter från termiska skrivare.

Är termotryck en bra idé? Finns det några termiska skrivare som spelar bra med Android?

Termisk skrivare är en mycket bra idé eftersom den finns i mycket liten mängd. Den är liten i storlek så du behöver inte skapa en extra plats för skrivaren.

För utvecklarna är här ett exempel på hur man hanterar termisk skrivare

https://stackoverflow.com/questions/15701465/how-to-print-from- den termiska skrivaren i Android

user26188
2013-01-05 17:00:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag arbetar för en tillverkare av termiska skrivare med säte i Indien (Mumbai). Vi har den perfekta lösningen för dina krav: vår 2 "Bluetooth-skrivare.

Vi kan också tillhandahålla en APK-fil exempel och källkoden för att integrera skrivaren i din applikation. Om du vill ha mer information, vänligen kontakta oss.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...