Fråga:
Hur kan jag installera .jar-filer på min Android?
Jeevan Bhatt
2011-01-12 14:19:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag laddade ner några 3D-spel, packade upp dem och fick .jar-filer. Hur kan jag använda dessa i Android? Jag har en Galaxy S som kör 2.1.

Fem svar:
onik
2011-01-12 14:34:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om Android använder java stöder det inte vanliga JAR-filer. Istället använder den ett Android-specifikt format som heter APK. Huvudskillnaden är att Android inte använder den vanliga Java Virtual Machine utan innehåller sin egen Dalvik Virtual Machine som är optimerad för Android.

du menar att säga att jag inte kan installera jar-filen i Android 2.1.
@Jeevan Bhatt: Exakt. Detta kan förändras i framtiden (om någon skriver en JVM för Android) men jag skulle inte hålla andan.
Jag sökte på internet och fick veta att android bara stöder apk-fil så jag behöver konvertera .jar till .apk av någon omvandlare, är det sant?
Ja, det finns några omvandlare men de är inte särskilt tillförlitliga. Problemet är att Android använder en del av hela java-biblioteket och lägger till sina egna bibliotek för att styra de flesta funktionerna. Till exempel kan inte klasserna för grafiskt användargränssnitt användas på Android (t.ex. swing). Omvandlaren behöver också skriva om alla UI-händelser, t.ex. pekskärms- / tangentbordsfunktionalitet. Tydligen kan vissa omvandlare göra detta för MIDP-applets (J2ME) som används på äldre telefoner, men vanliga Java-appar (förmodligen) fungerar inte. Du kan prova omvandlarna, men troligtvis kommer resultatet att fördröjas, vara buggy eller krascha.
Sparx
2011-01-12 22:37:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vill delvis inte hålla med Ryan Conrad & Onik.

Jag har en Samsung Spica och den kom förinstallerad med en app medan den körde v1.6 och nu körs 2.1 (båda officiella Samsung India-versioner) - kallas Java ME-appar.

Jag kör flera Java-appar (avsedda för telefoner som inte är Android) genom den.

Båda är JAR-filer och körs en gång via Java ME-appen, båda körs som förväntat.

Så för att sammanfatta finns det ett sätt att köra JAR-appar på Android. Jag håller dock med alla andra nämnda WRT APK-filer och Dalvik.

Den Formel 1-appen du länkade verkar vara en inbyggd Android-app och inte en java / j2me-app ..
Nu är det ... när jag ursprungligen publicerade det fanns det inte en Android-version - bara J2ME-versionen. ;-)
hur körde du det?
Ryan Conrad
2011-01-12 19:08:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android använder inte ens Java. Språket som koden är skrivet på är Java, men Android SDK tar den sammanställda bytkoden och konverterar den till Dalviks bytecode.

Så det är verkligen en missuppfattning att Android kör java. Android kör Dalvik, som kärnbiblioteken är baserade på Java-ramverket, men de slutliga resulterande binära filerna är inte desamma, och de virtuella maskinerna är också helt annorlunda.

Precis som Dalvik VM inte kommer att köras Java bytecode, Java VM kommer inte att köra Dalvik bytecode.

Omvandling av bibliotek till Dalvik är troligtvis möjligt, om alla funktioner är tillgängliga i Android (eller ytterligare bibliotek), men allt som har ett Java UI, kommer inte arbete.

Jag håller faktiskt inte med. Google skrev inte det egna språket som heter Java, de tror helt enkelt att jag tog OpenJDK och döpte det Dalvik etc etc för marknadsföring.
har du någonsin jämfört dalvik byte-kod med java byte-kod, den är annorlunda.
@Google: Det är bokstavligen helt fel. Google använde Java-syntax (och vissa bibliotek), men som Ryan Conrad noterade är bytkoden helt annorlunda. De "döpte inte bara" Java JDK för marknadsföringsändamål. Se [Dalviks Wikipedia-post] (http://en.wikipedia.org/wiki/Dalvik_%28software%29) för mer information.
Flow
2011-10-21 22:58:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om jar-filen är för JavaME

Det finns MicroEmulator som emulerar JavaME med hjälp av JavaSE. Detta gör det möjligt att konvertera dessa jar-filer till en apk och installera den på din enhet. Processen är beskriven här.

NetRunner ger en liknande funktion.

Flöde, den MicroEmulator-länken verkar ha ändrats till något annat antar jag. Kan du snälla uppdatera svaret.
Riyaz Mohammed Ibrahim
2011-01-12 23:11:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej, du kan inte installera jar-filer i android, för att installera applikationer från jar behöver vi J2ME-stöd som inte finns i Android-telefoner.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 2.0-licensen som det distribueras under.
Loading...