Fråga:
Läcker TrueCaller-appen din telefonbok?
Léo Léopold Hertz 준영
2017-10-16 19:09:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ibland kan jag inte hitta nya kontakter som jag lägger till i Truecaller-telefonboken, men ibland tror jag om den delar / läcker ut mina kontakter till allmänheten. Det visar andra personers kontaktuppgifter som jag aldrig lagt till där. Så jag tänker om det gör samma sak mot mig.

Andoird: 7.1.1
Telefon: Oneplus 3T

Tre svar:
M. Abdelhafid
2017-10-16 19:25:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja! det gör det när du använder Truecaller-applikation eller -tjänster har du redan accepterat deras:

Truecaller - Sekretesspolicy

Så i det här fallet godkänner du att:

Truecaller kan använda din personliga information som samlas in av deras applikation för att tillhandahålla, underhålla, förbättra, analysera och anpassa sina tjänster för andra användare, partners och tredjepartsleverantörer.

Mer specifikt kan Truecaller använda sådan information för att ge namn på kontakter från din adressbok till andra Trucaller-användare.

Exakt.För detaljer, se: [Truecaller är en integritetsrisk] (http://www.ethow.com/2015/10/how-Truecaller-works-is-what-you-might-not-like.html).Och om de säger att de använder dessa data för att "förbättra ... deras tjänster för ... partners och tredjepartsleverantörer", luktar det definitivt för "att sälja dina data".Det är så du betalar för deras tjänst.
@Izzy Finns det något alternativ för TrueCaller som respekterar användarnas integritet?
@LéoLéopoldHertz 준영 frågas på vår systersida.Eller snarare har ställts några timmar innan din fråga här: [Android-app för att blockera internationella samtal från ett visst land] (https://softwarerecs.stackexchange.com/q/46435/185).Se mitt svar där.
xavier_fakerat
2017-10-16 23:33:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Exakt. Det finns faktiskt en uppsjö av bevis som tyder på att den som ringer är en integritetsinbrytare.

Precis som Izzy nämnde är det tydligt att telefonbokens databaser laddas upp till sina servrar även utan samtycke från de användare vars data hamnar i sina servrar.

True caller använder "crowd sourcing" för att få data till sina servrar. I den här artikeln av Shaik Sharoz förklarar författaren logiken bakom crowd sourcing:

Saken händer i denna Crowd sourcing är att de samlar in uppgifterna från dig och visar dig i gengäld. Antag att när en användare installerar den sanna uppringningsappen i sin mobil, kommer alla kontakter som finns i användarens mobil att synkroniseras med servrarna i True caller-appen.

Följaktligen ,

Detta visar en integritetsfråga som ditt namn visas i sökresultaten för andra mycket öppet utan tillstånd.

Thunder Bolt
2017-10-24 01:17:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inte bara för att alla appar du använder samlar in din information som du har tillåtit åtkomst till. Många ansedda företag och appbyggare säljer den informationen till andra.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...