Fråga:
Hur kan jag automatiskt ansluta min telefon till den starkare Wifi-signalen runt den?
ymasood
2013-05-26 13:05:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en Google Nexus 4 och har två wi-fi-nätverk som jag använder i mitt hem. Eftersom de är inom ett visst område av varandra förblir min telefon ansluten till routern som är längre bort från den jag är närmare. Finns det ett sätt eller en app som kan ansluta mig till den starkare wifi-signalen runt mig när jag flyttar runt mitt hus?

Delar dessa wifi-nätverk samma kanal?
Tre svar:
Izzy
2013-05-26 20:31:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tyvärr finns det ingen inbyggd metod för detta (åtminstone såvitt jag vet). Men WiFi Switcher gör precis det. Enligt beskrivningen:

Verktyget kontrollerar de registrerade WIFI-nätverken var 20: e sekund. Om ett av dessa nätverk har bättre signalstyrka än det nuvarande ändrar verktyget WIFI-nätverket till det här bättre.

Men det är inte så bra betyg (3,2 med 75 betyg). Alternativet WiFi-bygel har bättre betyg (4.1@194), men är inte gratis:

  • Anslut automatiskt till den starkaste tillgängliga WIFI (scaninterval kan konfigureras)
  • Även okända men osäkra nätverk kan användas automatiskt (konfigurerbara)
  • Valfritt: skapa Wifi-zoner baserat på en eller flera radioceller för att automatiskt starta och stoppa Wifi-maskinvara.
Detta kan också vara ett batteriutsläpp på grund av den inneboende opålitligheten / fluktuationerna i / i Wi-Fi-styrkan. Det kan skilja sig beroende på många faktorer, så att göra det alls kan vara en dålig idé till att börja med, men jag är inte säker.
@bigbadonk420 +1 ja, kontinuerlig skanning kan suga batteriets juice, vänta och se om Android 4.3 löser detta, eftersom det antagligen ska kunna skanna utan att aktivera wifi ...
Mihai
2013-05-26 16:32:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan göra det manuellt genom att använda Wifi Analyzer och sedan ansluta till den starkaste wifi runt dig. Jag känner inte till en app som kan automatisera detta åt dig. Länk till app

Du kanske vill korrigera den första meningen i ditt svar - se min :)
gloschtla
2019-10-22 19:38:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns en annan metod från tredje part som använder WiFi Connect som plugin för Tasker. Det finns en handledning på YouTube, beskrivs enligt följande:

Byt till starkaste WiFi-signal på Android

Baserat på begäran från en tittare skapar vi i den här lektionen en profil och en uppgift för att testa styrkan för den aktuella WiFi-signalen och byta till en annan om den är svag. Bäst utnyttjat i ett hus eller företag där det finns flera hotspots / anslutningar, vi täcker flera nya ämnen inklusive Splitting Variables, Testing Text för att se om den innehåller ett ord eller en teckensträng, blinkande variabelinformation och läs- / skrivfiler. (I den här lektionen används också ett Tasker-tillägg som heter WiFi Connect.)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...