Fråga:
Lageruppringningsapp på Android Kitkat gillar inte att ta upp num pad
Zlatty
2014-01-13 01:30:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enhet: Not 2 (Verizon i605)

Rom: CyanogenMod 11 (Kit Kat 4.4.2)

App; ASOP-uppringare

När jag avfyrar min telefonapp för att ringa någon och klickar på tangentbordet dyker en vit ruta upp (1/5 av skärmen). Jag måste klicka på den igen för att få den att försvinna, klicka sedan på uppringningsknappen så visas knapparna. Har någon några tankar och förslag på hur man kan åtgärda detta?

Skärmbilder (klicka på bilder för större varianter):

dialer / phone app pressing the num pad on the bottom gives me this little box
uppringare / telefonapp // att trycka på numknappen längst ner ger mig den här lilla rutan

pressing BACK (or tapping anywhere else) shrinks the little box, and then I can hit the num pad to get the numbers back up
genom att trycka på TILLBAKA (eller knacka någon annanstans) krymper den lilla rutan, och sedan kan jag trycka på nummertangenten för att få tillbaka siffrorna

En skärmdump skulle hjälpa enormt.
Visst, bara lagt till några ovan. :)
Ser ut som någon form av fel, försökte du en ny installation av Cyanogenmod?
Ja, när det först började trodde jag att det var lite skruv från att gå från 10,2 till 11 (4,3-> 4,4) så jag gjorde en helt ny installation och torkade allt från telefonen. Ändå dyker den här lilla skruven upp.
@Zlatty: Ser ut som en ofullständig, anpassad feldialogruta. Om du utför en ren installation och det fortfarande inträffar, antar jag att det är ett fel som kastas av appen eller tjänsten som används av appen som dödades oväntat av Android. Kolla med CyanogenMod-utvecklarna - kanske kan de kasta lite ljus i saken.
Två svar:
Abid Rahman K
2014-01-23 13:40:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade samma problem, inte med Cyanogen, men lager android i Nexus 5-telefonen. Jag löste problemet tillfälligt på följande sätt:

Gå till Inställningar > utvecklaralternativ

Ändra Animatorns varaktighetsskala till 0,5x ( kan vara mer. Först satte jag det på Ingen, så det fungerade inte. Att byta till 0,5x löste mitt problem. Jag kollade inte andra alternativ som 1x etc).

Den här metoden löste mig i Nexus 5. (Inte säker på Not 2, prova och låt oss veta)

Bingo hette han! Jag stängde av alla mina animationsinställningar i Developer Settings. Att ändra ADS till .5x fixade problemet jag hade. Tangentbordet är också KitKat-liknande, och inte Halo-ish som tidigare!
Bra att veta att det fungerade för dig. Jag undrar varför det händer och varför Google inte korrigerar det. Det fanns där i Android 4.4 och fortfarande i 4.4.2.
Hur ofta ser du människor som aktiverar utvecklarläge OCH inaktiverar animationer? Jag tror att vi är .00001% av hela användarbasen. Din lösning löste också mitt problem i Hangouts. Jag gav dig rekvisita: https://android.stackexchange.com/questions/61486/why-are-my-messages-hidden-under-the-keyboard-in-the-hangouts-app
Det skulle vara trevligt om detta fel i animeringsramen fixades ... Nu måste jag ta reda på vad som är mer irriterande, animationer överallt eller detta fel på ett ställe.
@romkyns: Verkligen irriterande. Ibland ger det mig en känsla av att jag står mellan "hav och djävul" :).
D-Day
2014-01-20 13:57:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan inte hitta detta problem någon annanstans, inte ens på CM-forumen. Mitt råd skulle vara att installera en annan version av CM för din enhet, kanske prova en nattlig eller den tidigare stabila / mr / rc-versionen.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...