Fråga:
Det gick inte att starta efter att ha rotat LG Optimus V och installerat CM7
LVDave
2012-04-05 21:14:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag köpte nyligen en LG Optimus V (VirginMobile) för att ersätta min nuvarande Samsung Intercept. Efter mottagandet rotade jag det enligt proceduren på http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1070018. Rotningen gick bra, och jag fick steg 10 när jag blinkade CM7 Rom. Vad jag får efter omstarten som anges i steg 9 är den animerade stänkskärmen CyanogenMod, som animerar lite, sedan stannar och det är där enheten stannar i upp till en timme. Jag kan komma till den installerade återställningskonsolen, men har ingen aning om vad jag behöver göra för att åtgärda detta. Jag rotade den här enheten omedelbart efter att den främsta anledningen till att jag behöver en smartphone är det faktum att jag måste ha OpenVPN installerad på vilken telefon jag har. Jag blev galen med att få min tidigare Samsung Intercept rotad och fick sedan tun.ko för den installerade kärnan. Den slutgiltiga lösningen var att installera en tredje parts rom som levererade kärnmodulen. Jag ville inte gå igenom det igen på den här LG-telefonen. Vad är mitt nästa steg?

Dessa anvisningar instruerar dig att rensa "/ cache" -partitionen från återställning före installation men inte "/ data". Jag skulle försöka det (om du inte redan har gjort det), eftersom kvarvarande filer på `/ data`-partitionen är en vanlig orsak till startproblem när du går från en ROM till en annan. Obs, detta är i grunden en fabriksåterställning. Det raderar dina installerade appar, konton, inställningar och så vidare.
Två svar:
palswim
2012-06-27 00:31:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som kommentarerna i de andra svaren anger att du torkar partitionerna / cache och / data .

I misslyckades med att göra detta och min Cyanogenmod 7.2 ROM hängde på start. När jag torkade båda partitionerna (via ClockworkMod Recovery-konsolen) startade telefonen framgångsrikt.

user14017
2012-04-05 22:49:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ditt problem är att du har återställt din telefon, men på något sätt kan den inte hitta en partition att starta från.

Detta är inte nödvändigtvis sant. Det är helt möjligt att starta loop (dvs hänga vid startstänk) även om du har en helt giltig partitionsinställning, varför en dataviskning i allmänhet rekommenderas när du byter ROM.
ahh .. tänkte att det var något sådant .. Jag är en gammal hand på Linux, men väldigt ny på Android .. Jag är ganska säker på att jag torkade / cache och / data via återställning men jag försöker igen ..


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...