Fråga:
Force chrome mobile browser to view mobile websites
user768421
2015-10-11 08:10:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder Chrome-webbläsare på en 5,5-tums smartphone. Jag märker att för telefoner med stor skärm är webbplatsen som standard skrivbordsversionen. Detta gäller detsamma för surfplattor. Jag föredrar dock att se mobilwebbplatsversionen på dessa enheter. Hur kan detta göras?

Jag har Nexus 5 med en liknande skärmstorlek och jag har inte upplevt det här problemet tidigare. På vilka webbplatser upplever du dessa problem? Du har inte heller "Begär skrivbordswebbplats" aktiverad för dessa webbplatser, eller hur?
"Begär skrivbordsplats" är inaktiverad. Bläddrar bland allmänna nyhetswebbplatser som www.economist.com
[Här är vad jag ser] (http://i.imgur.com/B67vABR.png) på min 1080p Nexus 5. Så vitt jag vet finns det inget speciellt alternativ att begära mobilwebbplatsen eftersom någon väldesignad webbplats redan borde betjänar en mobiltelefon den versionen som standard. Fortfarande, på särskilt högupplösta enheter kan du fortfarande möta vissa problem. Vad är din enhetsmodell och upplösning?
Använda LG G4. Verkar som din är mobilversionen. Undrar vad som gick fel med min telefon.
@Huey Nexus 5 skärm 5,5 tum? Jag trodde att alla modeller av nexus 5 var 4,95 tum
Ett svar:
Avinash
2015-11-28 14:08:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att det inte finns inga problem med din telefon. Problemet är med webbplatsen. Nu om dagen följer webbplatser " Responsiv webbdesign " betyder "Webbplatser" omskalar / ändrar storlek automatiskt (ser större eller mindre ut) i förhållande till skärmstorlekar för visningsenheten som beror på webbplatsutvecklaren. Jag kollade webbplatsen " www.economist.com ". Det har bara skrivbordsversion så att din telefon visar den stationära versionen. Du kan inte se mobilversionen eftersom det inte finns någon mobilversion av webbplatsen. Var glad :)

Detta tar inte upp kärnfrågan, som är "* Jag föredrar dock att se mobilwebbplatsversionen på dessa enheter. Hur kan detta göras? *".
** Du kan inte se mobilversion eftersom det inte finns någon mobilversion av webbplatsen **
*** Till exempel: i Firefox kan du tvinga en webbplats med responsiv design att visa mobil- eller skrivbordslayout på skrivbordet. Detsamma gäller även för sin mobilapp. *** Allt jag säger är att du har nämnt orsaken, inte botemedlet.
Om en webbplats inte har en mobilwebbplats, hur kan du se det? Till och med '** Tvinga webbplatsen att visa en mobilwebbplats i Firefox **' är värdelös eftersom den webbplatsen varken responsiv design eller har en mobilwebbplats.
En mobilversion av en webbplats erbjuder en annan layout än skrivbordet. Detta är helt enkelt vad responsivt gör också men med mindre komplexitet när man fokuserar på user-agent (UA) eller tillhandahåller en separat domän. I bredare mening ger båda dig en layout. När du byter UA till mobil i en stationär webbläsare försöker du lura en typisk webbplats som visar webbläsaren som en mobil, så att webbplatsen omdirigerar dig till mobilversionen ... fortsätter ...
..... Eftersom denna förfalskning inte fungerar på webbplatser med lyhörd design använder du ett annat hack som innebär att förfalska skärmens densitet. Med tanke på densiteten motsvarande vad en mobil skulle ha, skulle du ha en mobillayout på ett skrivbord. * Det har ingen betydelse för frågan om webbplatsen har en separat mobilversion eller inte. Frågan frågar helt enkelt om ett botemedel. Det är allt*.
Detta missar poängen och svarar inte på frågan. Metoden som sidan använder för att visa olika "versioner" är irrelevant, oavsett om det är css / js eller serversidan. Det är fortfarande ett annat gränssnitt.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...