Fråga:
Separera användarkonton på en Android-enhet
rajlego
2014-03-20 00:27:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har precis köpt en Samsung Note 2. Min mamma använder den när vi är i Indien, men jag använder den när vi är i USA Finns det ett sätt att ha två separata konton så att våra appar inte blandas ? Jag skulle vilja ha en helt separat uppsättning app-sidor och sparade data (t.ex. så att jag kan ha ett annat WhatsApp-konto på samma enhet än min mamma).

Vilken version av Android?
möjlig duplikat av [Stöd för flera användare på samma enhet] (http://android.stackexchange.com/questions/6693/support-for-multiple-users-on-same-device)
Två svar:
Stephen Schrauger
2014-03-20 06:16:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns några alternativ tillgängliga, men de effektiva jag kom på kräver root-åtkomst. Och det andra alternativet kan kräva en olåst bootloader (jag är inte säker på om Not 2 kan låsa upp sin bootloader eller inte).

Även om du har den senaste versionen av Android har Google inte aktiverat flera användare för telefoner; de tror att människor delar surfplattor men har sin egen telefon. Och det finns några problem som kommer med flera användare på en telefon.

Specifika appprofiler (root krävs)

Det finns appar som Titanium Backup som låter dig skapa profiler för appar, och det fungerar på alla versioner av Android. Du väljer de appar som du vill vara fleranvändare. Sedan lägger du till en widget på din startskärm som låter dig välja vilken användare du vill byta till. Titanium Backup säkerhetskopierar sedan data för den aktuella användaren och återställer säkerhetskopieringsdata för den användare du väljer.

Om du är orolig för att en användare får textmeddelanden måste du antingen infoga en olika SIM-kort för varje användare (och därmed ändra telefonen till ett nytt nummer), eller ställa in varje person med ett Google Voice-nummer. Låt sedan Google Voice-appen konfigureras med flera profiler.

Fullständig Nandroid-säkerhetskopiering / återställning - mest effektiv (root krävs)

Om du rotar den och installerar en anpassad återställning, som ClockWorkMod (cwm) eller TWRP, skulle det vara en mycket enkel process. Gör bara en fullständig säkerhetskopia av telefonen och gör sedan en fabriksåterställning. Ge telefonen till din mamma, så kan hon ställa in den som sin egen telefon.

När hon ger tillbaka telefonen till dig, gör en fullständig nandroid-säkerhetskopia igen i återställningen och återställ sedan din egen bild. Detta raderar all hennes data (förutom allt som är lagrat på SD-kortet, till exempel bilder och andra filer) och återställer din egen. När du har startat upp telefonen blir det som om hon aldrig rört vid den.

Lucky
2015-06-20 22:09:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. I Android Lollipop är det möjligt att ha flera separata användarkonton med separata appar och appdata. Så dina appar och dess data kommer inte att blandas. Om du inte vill byta eller inte kunde uppdatera till Lollipop kan du använda appar som tasker eller Nandroid-säkerhetskopior som Stephen föreslog.

Läs mer om Flera användarkonton i Lollipop.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...