Fråga:
IMEI-nummer visas offentligt när det är anslutet till Wifi
user5506
2012-05-14 02:51:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag anslöt till Wifi (med en HTC Desire med Android 2.3) och en vän använde en app (jag tror att det fanns på en iPhone) för att visa information om enheter som är anslutna till Wifi-hotspot. Jag kan acceptera att MAC-adressen är tillgänglig men att inte ha ditt IMEI-nummer offentligt tillgängligt gör det enkelt för människor att göra negativa saker som att klona den, sedan fejka en telefon i samma nätverk med samma MAC-adress etc? Eller bara rapportera telefonen stulen genom att ringa ett nätverk och ge IMEI-nummer? Varför syns det ändå? Kan jag ändra det fältet för Wifi-anslutning?

Anmärkning: Jag ber inte på något sätt här om information om hur jag ändrar IMEI-numret på min telefon - jag vet att det är olagligt på många ställen och jag håller med lagen. Jag förstår bara inte varför IMEI-numret är relevant i den här situationen.

Uppdatering - för att svara på dina frågor / kommentarer:

Apple-appen heter Fing.

Jag såg appen köra; min vän retar / ljuger inte.

Jag är 99% säker på att jag körde den senaste versionen av lager Android på Desire, och inte Cyanogenmod (som jag senare bytte till).

Jag kan inte se att det är möjligt att göra en MAC-adress till en IMEI-adress.

Nätverket använder WPA2. Han hade inte haft tid att knäcka det. Jag är inte medveten om att Fing har en gratis, gratis WPA2-sprickningsfunktion online.

Vi kan inte berätta varför IMEI-numret är "relevant", eftersom det här är en webbplats för slutanvändare snarare än tillverkare / Google-utvecklare. Med detta sagt måste du vara mer specifik för oss för att hjälpa dig att förhindra att ditt IMEI visas. Vilken app använde din vän och hur såg den IMEI? (Det vill säga är det i namnet på din enhet, eller pingar apparna och ser om de svarar med information etc.)
Är det möjligt att MAC och IMEI är relaterade och appen härledde IMEI från MAC-adressen? Tillverkarna kan använda ett system som gör det möjligt att effektivt gissa IMEI-adressen från offentligt tillgängliga uppgifter.
Jag skulle vara mycket bekymrad över att ditt IMEI visas när du är på Wifi - det liknar eller låter som att Wifi-koden i din ROM är trasig och av någon obskur skäl att plocka upp IMEI kanske på grund av misslyckande med att upptäcka MAC-adressen i din wifi chipset? (** BTW ** vilken ROM du använder finns i Inställningar> Om telefon> Android-version och Build-version)
Kanske var ni båda inloggade på ett osäkert Wifi-nätverk och din vän körde något utnyttjande? Dina uppgifter om detta är ganska ospecifika, så jag är inte villig att få panik: - ^
Bekräftade du att det faktiskt var ditt IMEI-nummer eller inte bara något som låste gillade ditt IMEI?
Tre svar:
vyse
2012-05-16 04:45:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet inte hur man skulle garnera IMEI-informationen via WiFi men vad jag skulle föreslå är att fråga din vän vilken applikation de använde och sedan försöka hitta en Android-version av den. Utvecklaren som gör iOS-applikationen kan också göra en Android.

Badams
2012-08-19 22:08:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Din vän drog dig i benet. Fing on iDevices är för nätverksanalys. Du kan inte få ett IMEI-nummer via Wifi. Han visade mer än troligt din MAC-adress för wifi-adaptern inbyggd i telefonen.

En IMEI finns under batteriet på din telefon och är vanligtvis ett 15-siffrigt nummer. Det används för att autentisera telefonen med din mobiltelefonleverantör. Det är inte en lätt uppgift att klona det, om möjligt alls. En MAC-adress är en maskinvaruadress för nätverksadaptrar, dess 12 siffror i HEX, och vanligtvis separerade med ett kolon någonsin två siffror (t.ex. 00: 01: 4F: 6D: E9: A1)

En fullständig beskrivning av Fing finns här: http://itunes.apple.com/ca/app/fing-network-scanner/id430921107?mt=8

Det står inget om IMEI, endast MAC.

Android Quesito
2012-08-14 12:02:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Din vän retar dig. Min gissning: Han har fått IMEI från din enhet och sa att han har fått det från Wi-Fi. Wi-Fi-adaptrar sänder inte IMEI-nummer.

Om han fortfarande säger det med säkerhet, fråga honom bara appens namn och berätta för mig. Jag ska undersöka.

Uppdatering:
Jag förväntade mig appnamn här som kommentar till svaret. Du har ifrågasatt det som inte pingade mig. Hur som helst, nu ber jag dig att visa skärmdump. Fing visar inte IMEI-nr. (även om Wi-Fi-adaptern sänder den). Det är också tillgängligt för Android. Du kan försöka.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...