Fråga:
Laddningen har pausats. Batteritemperaturen är för hög eller för låg
Patrick
2012-09-02 19:22:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en Samsung Galaxy-spelare som har fått meddelandet "Laddning pausad. Batteritemperaturen är för hög eller för låg". Jag lämnade den urkopplad och slog av hela natten, och det gav mig fortfarande meddelandet så snart jag slog på det. Batteriet ska ha rumstemperatur. Jag har stängt av och på det flera gånger. Jag har försökt ta bort batteriet och sätta tillbaka det. Jag har ingen aning om vad som är fel. Det har fungerat bra de senaste nio månaderna. Kan någon hjälpa till?

Har du kontrollerat [“Laddning pausad. Batteritemperaturen för hög ”när den är ansluten till billaddaren] (http://android.stackexchange.com/questions/26998/charging-paused-battery-temperature-too-high- while-connected-to-car-charger) om den kan gälla? Även om detta förmodligen är en annan orsak, som du uttryckligen säger, händer det också strax efter uppstart.
Har du aktiverat Wi-Fi Hotspot / MobileAP?
Förmodligen är ditt batteri urladdat, få en billig ersättning på ebay som kostar dig cirka 6-15EUR. @SachinShekhar: Galaxy Player har ingen GSM, det är bara för surfing, musik och sådant.
@ce4 Okej. Visste inte om det .. tack. :)
@Patrick: Fick du reda på vad som hände? Jag har fastnat med exakt samma problem. Jag håller på att göra en fabriksåterställning och om det misslyckas försöker jag byta ut USB-laddningskontakten. Innan det skulle jag vilja veta vad med din telefon ..
@Delphine vad hände exakt med din telefon innan den började visa detta meddelande? Hade den / kom i kontakt med vatten / öppnades den?
@user145490: Ingenting alls! Jag älskade min telefon, kraschade aldrig, föll aldrig i vatten .. Kanske var det för att jag lekte med min telefon under laddning .. Eller laddade jag den varje kväll ..: / Jag ger upp och jag köpte en ny. Det enda som löste problemet under två och en halv månad var: ladda mitt batteri i en extern laddare. Efter det gick allt tillbaka till det normala. Problemet dök upp igen efter två och en halv månad men med det faktum att ALLA ansökningar stängdes automatiskt på grund av "hett" batteri ..: /
@Delphine haha. Jag hade samma problem förutom att min var med min S5. Det föll en gång då blev helvetet lös. Det skulle inte öppna apparnas "batteri för varmt", det skulle inte heller ladda "batteriet för kallt". Men med batteriet i handen var det aldrig för varmt eller för kallt. Jag tog det till Samsungs reparationscenter och den tekniker som tilldelats mig var faktiskt mycket hjälpsam. Tydligen hade fallet skadat moderkortet och laddningsporten. Jag är inte säker på den exakta termen han använde för den specifika delen, men sammanfattningsvis har telefonen två sensorer en för att övervaka interna komponenters temperatur ...
@Delphine ** fortsätter ** och en annan för att övervaka batteriets temperatur så att laddningen kan kopplas bort när fladdermusen blir för varm. I grund och botten var de båda skadade och är permanent fästa på moderkortet. Det betyder att reparation ska ske, de måste byta moderkort
@user145490 Mine var också en S5; p! Glad att höra en officiell förklaring. Jag ville dock byta "USB-kontakt" (50 € i Frankrike) men eftersom jag inte var säker på orsaken och eftersom garantin var över köpte jag en ny. Kanske kändes min telefon en gång men problemet kom inte strax efter hösten .. Synd. Min nya är en S7 men min S5 stannar fortfarande på mitt nattduksbord ..!
Fyra svar:
Flow
2012-09-02 19:27:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

AFAIK är temperaturgivaren som mäter batteriet inbyggt (i batteriet). I ditt fall är antingen batteriet defekt, eftersom det blir varmt omedelbart när eller laddaren är defekt. Hur som helst tror jag att du måste byta ut batteriet mot ett nytt.

Innan du byter ut batteriet bör du utesluta ett programvarufel genom att göra en fabriksåterställning för att se om problemet kvarstår.

Det har varit bra i flera månader, och jag tror inte att det någonsin överhettades. Varför skulle det ha sådana problem nu?
Saker tenderar att bryta från ett ögonblick till ett annat.
Nej. Har precis köpt ett helt nytt batteri och har samma problem. Några andra idéer?
Samma sak här. Samma problem med ett annat batteri.
Chris
2012-10-30 04:41:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet att det här är ett gammalt inlägg men jag hade just det här problemet och hittade en bra lösning så jag tänkte att jag skulle lägga upp svaret här om någon annan letade efter samma hjälp.

Power ta ner telefonen. Ta ut batteriet i mer än 20 sekunder. Anslut laddaren. Sätt tillbaka batteriet. Slå på telefonen igen.

Samma problem (batteritemperaturen för låg), men varken att försöka med andra batterier eller att ta bort batteriet på några minuter har förändrat någonting
Billy
2013-02-02 20:28:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag lämnade min telefon i bilen en kall natt och den sa att den inte kunde laddas eftersom temperaturen var för hög eller för låg. Allt jag gjorde var att låta det värmas upp i mitt hus i 15 minuter. Sedan kopplade jag in det och allt var bra.

Aaron Gillion
2016-02-21 01:01:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För dem som har provat flera batterier,

Jag har flera Samsung-telefoner, jag använder väggladdaren för att undvika att ladda min telefon. Det kostade $ 15 på ebay, och det kan vara en livskraftig lösning och / eller lösning utanför att byta ut moderkortet.

Dessa väggladdare laddar ditt batteri oavsett vad, du kan bekräfta detta med tittar på stiften på bilden nedan. Om den tredje stiftet inte finns kontrollerar inte laddaren batteristatistiken innan den laddas.

enter image description here

(I överväga detta som en lösning, eftersom det utnyttjar funktionen för det löstagbara batteriet och laddarna kommer i förpackningar med tre batterier så att du aldrig kommer att fastna i ett uttag igen.)

Hoppas att det hjälper.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...