Fråga:
Min Windows-bärbara dator vill reparera min telefon, men min telefon är glad
mfg
2010-10-22 21:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När jag initierar ett USB-fäste på min telefon säger Windows 7 att skivan går dåligt och vill veta om jag vill koppla om den (Motorola Droid 1; FRG22D om det betyder något). Jag antar att detta är ett problem mellan de två disksystemen som pratar med varandra (som när du försöker montera någon EXT4-partition med Windows).

A) Behöver det verkligen repareras? Om så är fallet, borde Windows göra det? (Windows har inga faktiska, praktiska problem med R / W på enheten och telefonen rapporterar inte några problem eller tar för lång tid när du sätter tillbaka SD-kortet)

B) Om Windows bara spottar upp irrelevant fel meddelanden, hur ska jag montera för att inaktivera felmeddelandet? Är detta bara en irritation som någon annan har stött på?

FWIW, jag har samma telefon / operativsystem som du, och jag har aldrig sett det meddelandet.
Tufft problem att söka efter ... google tror att jag vill reparera Windows 7.
Jag skulle säga att det troligtvis är korrupt. Det monterade lagringsutrymmet är bara FAT32-partitionen på ditt minneskort - ingen av Linux-partitionerna är monterade som standard, såvida du inte har en eftermarknad Apps2SD-installation. Så länge vi pratar om din FAT32-partition är GAThrawns svar nedan korrigering.
@sai Jag hade apps2sd-installation medan jag var rotad, men jag har haft problemet innan, under och efter (jag fick min telefon ersatt) rooting. Den primära konstanten är SD-kortet. Tack för att du klargjorde att FAT-partitionen är den enda att montera; visste inte det.
Ett svar:
GAThrawn
2010-10-22 21:19:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade det på min gamla HTC Magic ett par gånger, det beror förmodligen på att jag inte gör utmatningsdiskbit i Windows ordentligt och avmonterar enhetsbit på telefonen innan du kopplar bort den.

Efter det hade irriterat mig tillräckligt många gånger genom att fråga mig att reparera skivan varje gång, jag kopplade bort micro-SD-kortet från min telefon, lade det i en USB-SD-kortläsare, kopplade in det direkt i datorn och lät Windows köra reparationen. Den här gången slutfördes reparationen framgångsrikt och efter att ha anslutit SD-enheten till telefonen hade jag inga fler problem med den (åtminstone några månader).

Jag måste klona och ge det ett skott i helgen tack!


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 2.0-licensen som det distribueras under.
Loading...