Fråga:
Kan jag strypa GPU: n på min telefon?
Sepero
2012-11-18 13:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min telefon blir riktigt het när jag spelar spel. Jag har försökt strypa CPUn hela vägen, men det verkar inte hjälpa någon. Finns det ändå att manuellt strypa GPU: n?

EDIT:
Min telefon är en LG Motion 4G LTE

Du har inte angett vilken telefon du använder. Vissa anpassade kärnor erbjuder en användare att strypa såväl CPU som GPU. Så ja - det är möjligt.
Tyvärr, jag trodde att det kan finnas en generisk lösning. Jag redigerade min fråga för att inkludera min telefontyp.
Tyvärr verkar det inte finnas ett särskilt forum på XDA, men se http://androidforums.com/motion-4g-all-things-root/ för mer hjälp.
Ett svar:
Sumesh
2012-12-18 10:15:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De flesta moderna smartphones producerar mycket värme när du spelar CPU- / GPU-intensiva spel, det finns inte mycket du kan göra åt det.

Om du sänker GPU-frekvensen kan två saker hända: stamning av spel ( beroende på ditt spel), och CPU / GPU körs med maximal frekvens under längre tid för att slutföra samma arbete (som en GPU med högre frekvens skulle ha gjort på kortare tid). Det kan negera mycket av den värmeminskning du försöker uppnå. Mina två cent är att lämna inställningarna på lager.

(för mer information, läs http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=34153152&postcount=15576 av en chipdesigner som arbetade med Nvidia, TI etc).

Om du fortfarande är intresserad av underklockning föreslår http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1827635 att GPU över / underklockning är möjlig med SetCPU-appen. Den länken är för Galaxy S3, men den bör också fungera för din telefon om din kärna stöder den (du kan behöva blinka en anpassad kärna för att styra GPU).Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...