Fråga:
vad är det bekvämaste sättet att ssh och vim / latex / c ++ på android?
kirill_igum
2010-10-22 03:08:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag diskuterar om jag ska få droid x. Jag skulle vilja använda den för arbete, vilket betyder latex och kod i c ++. Jag använder vim.

Jag vet att detta är möjligt med connectbot. men möjligt betyder inte att jag kan byta ut en bärbar dator på ett kafé. finns det människor som använder Bluetooth-tangentbord med Android-enhet och är nöjda som den här ( http://www.fourhourworkweek.com/blog/2010/08/20/travel-with-no-baggage/ )? Jag bryr mig inte om den lilla skärmen.

bara nyfiken på din upplevelse. och jag tror att vissa tangentbord har esc-nyckel, vilket är bra för vim.

Uppdatering

Min nuvarande inställning:

not 3 kör juiceSSH och vnc (jag kunde inte få nx att fungera), perixx 805L, ms kilmus och quikpod-stativ för att hålla not 3 i ögonhöjd.

Riktigt bra fråga. Jag skulle vilja känna mig själv eftersom jag nyligen har skapat en Ubuntu-maskin som jag kan fjärrkontrollera till. Droid 1s tangentbord är mycket bättre än den virtuella skärmen för skal, men saknar fortfarande många nödvändiga tangenter.
droid x har en större skärm och jag håller med om besväret med virtuellt tangentbord. jag skulle använda det här (http://www.amazon.com/Freedom-Pro-Bluetooth-Keyboard/dp/B0030IT6AO/ref=pd_sim_e_1) med droid x
Fyra svar:
Sohum
2010-10-27 16:33:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så jag har en Nexus One.

För det första: försök inte att använda det mjuka tangentbordet för någon form av kodning. Det är praktiskt, till viss del, med connectbots hjälp för systemadministration, men kodningen är platt. Om du insisterar på att försöka, titta på Full Keyboard.

För det andra: skärmstorleken är ett problem, åtminstone för mig. Jag har inte hittat en teckenstorlek som är både läsbar för långa sessioner och visar tillräckligt med kod på skärmen.

Kodning och longform-text är fortfarande definitivt en datorsak.

jtpereyda
2013-03-05 02:44:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag rekommenderar ConnectBot för SSH. Min största fråga med Vim har alltid varit att få Escape-tangenten att fungera. Som standard tror jag att Escape-tangenten är densamma som Back-tangenten i Android.

Ett svar jag hittade på stackoverflow (kan inte hitta länken) är att mappa en nyckelsekvens för att fly:

 : imap qq <Esc> "mappa qq till Escape i infogningsläge  

Detta bör tillåta ganska normal Vim-användning på Android. Du kan antingen ange den varje gång eller lägg till den i .vimrc. Jag blev trött på min Lapdock innan jag hittade det här, men jag måste gå tillbaka och försöka igen.

Alternativ: istället för Esc använd Ctrl- [- det fungerar utan ytterligare mappningar ( http://vimdoc.sourceforge.net/htmldoc/insert.html#i_CTRL- [)

chronospoon
2013-12-12 00:57:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Testa mosh för en möjlig lösning på latensproblem. Det gör heuristisk eko av lokala tangenttryckningar, så du får mer omedelbar feedback och saker känns mindre hackiga.

kirill_igum
2013-03-05 04:40:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag slutade koda mycket på den. det fungerar ganska bra. Jag använder iGo Stowaway Bluetooth-tangentbord (det passar i en ficka). jag kartlägger esc till jk eller jj. jag tar också med en laddare för alla fall.

den lilla teckenstorleken stör mig inte lika mycket. jag flyttar bara huvudet närmare skärmen.

fungerar även alt-tab för att byta applikation. det är användbart eftersom du måste använda ett stackoverflow för kodning :-)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 2.0-licensen som det distribueras under.
Loading...