Fråga:
Finns det en tangentbordslayout Creator för Android?
Junaid Qadir
2013-09-02 20:25:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har skapat en tangentbordslayout för det språk jag talar i Windows med Microsoft Keyboard Layout Creator.

Jag vill portera samma layout till telefoner.

Innan förbannelsen börjar har jag gjort en snabb undersökning.:) enligt vilken:

  • alla tangentbordslayouter finns på \system\usr\keylayout

  • alla tangentbordsteckenfiler finns på \ system \ usr \ keychars

  • Jag gick igenom den officiella dokumentationen om Key Layout Files

Var ska jag stå nu?

Tja, som sagt i början har jag arbetat med en MS-baserad app för att skapa tangentbordslayouter i Windows (självklart) , Hela saken i Linux-världen är lite gibberish för mig just nu på grund av massor av manuell textfilredigering antar jag.

Så, min ultimata fråga är,

Finns det ett sådant verktyg som kan hjälpa mig att skapa en ny layout eller importera den befintliga layouten som jag skapade för Windows till Android?

Uppdatering 2

Jag kunde inte ' t uppdatera mitt svar tidigare eftersom jag inte fick tid. Jag hittade äntligen ett verktyg ch hjälpte mig mycket. Det heter Keyboard Layout Editor. Glöm inte att stjärna denna killar repo. KLE är väldigt lätt att använda och funktionellt och jag kunde enkelt nå mitt mål. Åh förresten är den här för Ubuntu (Linux).

För Android klönade jag dock Sample SoftKeybord från Android-källa. Du kan ladda ner tar här. Det är inte en layoutredigerare utan det faktiska tangentbordet. Du redigerar den bara efter dina behov.

Hjälper detta: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2497237
Ett svar:
t0mm13b
2013-11-05 02:48:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns utvecklardokumentation i Android SDK som visar grunderna för att skapa din egen tangentbordets inmatningsmetod.

Det faktiska exemplet på pekskärmens tangentbord är en del av SDK prov baserat på dokumentationen. Ladda ner provkoden och leta efter SoftKeyboard -källorna. Det finns en XML-layout under mappen res / layout som representerar skärmtangentbordet.

Bortsett från det, låt oss titta på frågan objektivt, med en anpassad layout som utvecklats på Windows-plattformen, kanske inte är lätt att "översätta" till Android-versionen, eftersom det finns strängar bifogade, du gör behöver den nödvändiga kunskapen om Android SDK, Java för att uppnå en anpassad layout, tyvärr.

Enligt @ geffchengs kommentar ovanför OP: s fråga som innehåller den länk som pekade till lämplig tråd på XDA är blogginlägget som framhäver hur du kan komma med din egen version, ungefär samma som den officiella utvecklardokumentationen.

Andra tangentbordspaket som Swiftkey, Go Keyboard, SlideIT för att bara nämna några, skulle ha en funktion för att anpassa layouten på lämpligt sätt med hjälp av ett tillägg eller tredje part för att passa ens behov, effektivt kopplat till det tangentbord. Användning av SDK och dokumentation rörande tangentbordet är det effektiva sättet att gå vidare med att rulla din egen anpassade layout som är oberoende av Android-versionen förutsatt att beslutet att stödja äldre versioner är motiverat.

Om beslutet att fokusera på Android v4.x uppåt, finns den faktiska appen i Google Play Butik, källkoden till AOSP-tangentbordet är tillgänglig att ladda ner och spela med från här.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...